ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΛΟΓΡΗ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ – ΛΕΒΙΔΙ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Κυρ02ΦεβΜονοήμερηΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΛΟΓΡΗ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ - ΛΕΒΙΔΙ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑΣ Μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 2/2/2020 στο Οινοποιείο Καλόγρη, το Χιονοδρομικό Μαινάλου, στο Λεβίδι και το Σπήλαιο Κάψιας, με 17€(Μονοήμερη: Κυριακή) Μαίναλο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 17€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν/ παιδιά 6-10 ετών 9€

Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:45 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:00 από την πλατεία Ομονοίας, μπροστά στα Hondos Center.

Θα αναχωρήσουμε αμέσως για το Οινοποιείο Καλόγρη στην Κάψια, που βρίσκεται κοντινή απόσταση από την Τρίπολη. Πρόκειται για το πρώτο επισκέψιμο οινοποιείο στην Πελοπόννησο. Θα κάνουμε ξενάγηση στο χώρο και στα κελάρια από την οικογένεια Καλόγρη και οινογνωσία έξι ετικετών βιολογικών κρασιών συνοδεία χειροποίητων εδεσμάτων. Η μοναδική αυτή εμπειρία θα διαρκέσει μία ώρα. Κι όλα αυτά καθισμένοι στη ζεστή και ατμοσφαιρική αίθουσα γευσιγνωσίας με το τζάκι και με τη συνοδεία χαλαρής μουσικής. Φεύγοντας θα μπορέσουμε να αγοράσουμε το δικό μας αγαπημένο κρασί.

Αμέσως μετά θα ανηφορίσουμε για το Χιονοδρομικό του Μαινάλου, όπου θα παραμείνουμε για 2 ώρες περίπου. Εκεί θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το χιόνι και το φημισμένο ελατοδάσος της Αρκαδίας.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λεβίδι, όπου θα γευματίσουμε και θα απολαύσουμε τον καφέ μας.

Μετά το γεύμα μας, και για όποιον το επιθυμεί, το πούλμαν θα σας μεταφέρει στο Σπήλαιο Κάψια για να επισκεφτείτε το χώρο ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο καφέ του χώρου, με θέα τον κάμπο της Μαντινείας. Στη συνέχεια θα συναντηθούμε όλοι μαζί, για να αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Οινογνωσία, ξενάγηση στο οινοποιείο, μικρά συνοδευτικά εδέσματα
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό και την είσοδο στο Σπήλαιο

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας Facebook.

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Οινοποιείο Καλόγρη στην Κάψια

Το 1980 ο παππούς Ευάγγελος Καλόγρης χαρίζει το πατρικό του σπίτι, στο χωριό Κάψια Μαντινείας, στον εγγονό του Ευάγγελο Καλόγρη με την προτροπή στο μέλλον να δέχεται κόσμο. Ετσι ξεκινά το μακρύ ταξίδι του εγγονού Ευάγγελου, που με το τέλος των σπουδών του στην ΑΣΟΕΕ Αθήνας στα οικονομικά,  αναπαλαιώνει το κτίσμα του 1870, συμπληρώνοντας με μεράκι το υπόλοιπο και μετατρέποντάς το σε ένα  οινοποιείο βιολογικής γεωργίας, ώστε να δέχεται επισκέπτες και φίλους.
Κατάλαβε ότι τα πνευματικά και φιλοσοφικά μονοπάτια που διάβαινε, μόνο μέσα από το σεβασμό στη γη που καλλιεργούσε και στην αγάπη του για το κρασί θα μπορούσαν να εκφραστούν, γιατί το Κρασί είναι πνευματική δημιουργία.

Το Οινοποιείο Καλόγρη βρίσκεται στο χωριό Κάψια Μαντινείας, στους πρόποδες του ελατοσκέπαστου Μαινάλου και μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, στο δρόμο για τη Βυτίνα. Είναι το 1ο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ της Πελοποννήσου και το μοναδικό μέχρι στιγμής στη Μαντινεία , από τον ΕΟΤ.  Όλοι οι χώροι είναι επισκέψιμοι και με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1870 οι επισκέπτες ξεναγούνται στην ιστορία των 147 ετών της οικογένειας, μαθαίνοντας παράλληλα τη σύγχρονη ενασχόληση με τη βιολογική γεωργία και τα φυσικά κρασιά. Μπορούν να δουν από κοντά την παλαίωση του οίνου στα υπόγεια κελάρια, να απολαύσουν τα βιολογικής γεωργίας κρασιά συνοδευόμενα από χωριάτικες πίτες και ψωμάκια με πετιμέζι, ελιές, τυρί κ.ά. Κι όλ’ αυτά καθισμένοι στη ζεστή και ατμοσφαιρική αίθουσα γευσιγνωσίας με το τζάκι και με τη συνοδεία χαλαρής μουσικής.

Το Οινοποιείο έχει βραβευθεί από τον διεθνή οργανισμό Travel & Hospitality Awards ως Το Καλύτερο Οινοποιείο της Πελοποννήσου και από το Luxury Travel Guide ως το Καλύτερο Επισκέψιμο Οινοποιείο στην Ελλάδα. Επίσης, μέσω των υψηλών βαθμολογιών και κριτικών των πελατών, έχει διακριθεί από τον διεθνή Οργανισμό Trip Advisor με Certificate of Excellency για το 2018!

Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και όλα τα μέλη της οικογένειας Καλόγρη, ο Ευάγγελος, η Χριστίνα, η Σάντυ και η Τατιάνα, καλωσορίζουν τους επισκέπτες να γνωριστούν από κοντά και να μοιραστούν μαζί τους τη φιλοσοφία τους και πάνω απ’ όλα τη ζεστή τους φιλοξενία!

Η Οικογένεια Καλόγρη παράγει όλα της τα κρασιά με βιολογικές μεθόδους και προάγοντας τα φυσικά προϊόντα, καθώς η οινοποίηση είναι φυσική με γηγενείς ζυμομύκητες. Στα 30 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων τους, παράγουν 3 ποικιλίες. Μοσχοφίλερο, Cabernet και Merlot.

 

Σπήλαιο Κάψιας

Ο πρώτος που αντίκρισε το πανέμορφο σπήλαιο ήταν ο Γάλλος αρχαιολόγος Γουστάβος Φουζέρ το 1887 ενώ πραγματοποιούσε ανασκαφές στην αρχαία Μαντινεία. Η πρώτη έρευνα του σπηλαίου έγινε στις 20 Αυγούστου 1892 από ελληνογαλλική αποστολή με υπεύθυνο τον νομομηχανικό Αρκαδίας Νικόλαο Σιδερίδη και δύο Γάλλους μηχανικούς. Η δημοσίευση της μελέτης του για το σπήλαιο και τις καταβόθρες της περιοχής στο γαλλικό επιστημονικό περιοδικό Spelunga το 1911 φέρνει το σπήλαιο στην παγκόσμια δημοσιότητα. Η δημοσίευση αυτή είναι το σπουδαιότερο ελληνικό σπηλαιολογικό άρθρο της εποχής και αποτελεί την αρχή για το ξύπνημα του ενδιαφέροντος της μελέτης των ελληνικών σπηλαίων. Το 1974 πραγματοποιήθηκε νέα ελληνογαλλική αποστολή με υπεύθυνο τον Ι. Ιωάννου και ανακαλύφθηκε και νέο τμήμα του σπηλαίου που ήταν άγνωστο στους πρώτους ερευνητές. Στο σπήλαιο βρέθηκαν ίχνη παλιάς πλημμύρας και πλήθος από θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, σκεπασμένα από λάσπη (πάχους μισού μέτρου) που καλύπτει το δάπεδο του σπηλαίου. Επίσης βρέθηκαν λυχνάρια που πιθανόν να ανήκουν στους ύστερους ελληνικούς χρόνους (4ος & 5ος μ.Χ αιώνας). Στην αίθουσα των «Θαυμασίων» παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο γνωστό ελληνικό σπήλαιο. Κόκκινα της φωτιάς, κίτρινα της ώχρας και πρασινογάλαζα ανάμικτα με το κατάλευκο των σταλακτιτών, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα φυσικής τέχνης.

Τιμές Εισιτηρίων
6,00 € το κανονικό
5,00€ το μειωμένο
2,00€ το παιδικό – φοιτητικό
ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΜΕΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Κάψια – Μαίναλο – Λεβίδι

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X