ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Κυρ05ΜαρΜονοήμερηΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ-ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣΜονοήμερη εκδρομή 5/3/2017 μόνο με 13€!(Μονοήμερη: Κυριακή) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μονοήμερη εκδρομή 5/3/2017 μόνο με 13€!!!!(προσφορά για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ-ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ!!!!

Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:30 από το Σύνταγμα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 07:50 από την πλατεία Ομόνοιας μπροστά στα hondos center και με ενδιάμεση στάση θα ανεβούμε για το χιονοδρομικό του Παρνασσού.
Για όποιον δεν επιθυμεί να ανέβει στο χώρο του χιονοδρομικού υπάρχει η δυνατότητα μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής μας να παραμείνει στην Αράχοβα.(πληροφορίες εντός του πούλμαν)
Στο χιονοδρομικό θα παραμείνουμε για 2 ώρες και στην συνέχεια θα μπούμε στο πούλμαν για να πάμε στην Κρύα Λειβαδιάς οπού θα παραμείνουμε για φαγητό,βόλτα και καφέ!!Η ώρα αναχώρησης για την Αθήνα θα προσδιοριστεί μέσα στο πούλμαν.

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ:Ο Παρνασσός έχει υψόμετρο 2.457 μέτρα, με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα, και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. Στα βορειοδυτικά ενώνεται με τη Γκιόνα ενώ στα νότια συνδέεται με την Δίρφη.

Σύμφωνα με την μυθολογία, πήρε το όνομά του από τον ήρωα Παρνασσό, ο οποίος είχε χτίσει στο βουνό μια πόλη. Ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει το διεφθαρμένο ανθρώπινο γένος με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και έτσι η πόλη καταστράφηκε. Τότε οι κάτοικοι της πόλης ακολουθώντας τις κραυγές των λύκων οδηγήθηκαν ψηλότερα στο βουνό για να γλιτώσουν από τον κατακλυσμό, όπου έχτισαν μια νέα πόλη την οποία ονόμασαν Λυκώρεια, την σημερινή Αράχοβα, που σημαίνει κραυγές των λύκων.

Στα ιερά χώματα του ήταν χτισμένο το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το μαντείο των Δελφών. Μέχρι και σήμερα, οι Δελφοί , ο ομφαλός της γης, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο Παρνασσός αποτελούσε τον προμαχώνα των ελληνικών φύλων της νότιας Ελλάδας, έναντι των επιδρομέων από τον βορρά. Το βουνό έπαιξε σπουδαίο ρόλο την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αφού σε αυτό έλαβαν μέρος σπουδαίες μάχες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, κυρίως οι μάχες της Αλαμάνας και της Γραβιάς.

ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ:Η Κρύα έστω κι εάν βρίσκεται μέσα στην Λιβαδειά, την πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας, είναι ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς. Η περιοχή αποτελεί τις πηγές που τροφοδοτούν τον ποταμό της Έρκυνας – έτσι το κυρίαρχο στοιχείο της είναι τα τρεχούμενα νερά. Μάλιστα εδώ εικάζεται ότι βρισκόταν στην αρχαιότητα, το Μαντείο του Τροφωνίου Διός με τις πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης το οποίο και αποτελούσε τον προπομπό για τους Δελφούς.Νερόμυλοι, μικροί καταρράκτες, πέτρινα γεφύρια και τεράστια αιωνόβια πλατάνια συνθέτουν ένα τοπίο εξαίσιου κάλλους. Και το κυριότερο, στη Λιβαδειά – στην Κρύα, η τουριστική εκμετάλλευση είναι ήπια χωρίς να αλλοιώνει τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Έτσι, μπορεί κάποιος να περπατήσει με τα παιδιά του μέσα στο λιθόστρωτο, να καθίσει πάνω σε κάποιο από τα πέτρινα γεφυράκια ακούγοντας το απίστευτο κελλάρυσμα του νερού ή ακόμη και να βρέξει τα πόδια του στα γάργαρα νερά κατηφορίζοντας τα σκαλιά που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία της διαδρομής.

Κι εάν πεινάσει, υπάρχουν στην Κρύα οι τοπικές ταβέρνες με το περίφημο Λιβαδειώτικο σουβλάκι που λύνουν το πρόβλημα στη στιγμή!

Η τιμή περιλαμβάνει:
-Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
-Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται:
-Ατομικά έξοδα,φαγητό και εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
-Εισιτήριο λίφτ για το χιονοδρομικό και λοιπά έξοδα εκεί

Για κρατήσεις και πληροφορίες για το χιονοδρομικό κέντρο μπορείτε να καλέσετε στο 210-8611454 ή να περάσετε από το γραφείο μας που βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης πλατεία Κανάρη 2.

X