ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Κυρ12Ιαν00:00ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 12/1/2020 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στην Αράχωβα με 15€00:00 ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 15€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν παιδιά / 6-10 ετών 8€

Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:45 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:00 από την πλατεία Ομονοίας, στα Hondos Center.

Αναχωρούμε για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού και όποιος επιθυμεί θα μπορέσει να κάνει σκι και άλλες δραστηριότητες.

Για όποιον δεν επιθυμεί να ανέβει στο χώρο του χιονοδρομικού υπάρχει η δυνατότητα μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής μας να παραμείνει στην Αράχωβα (πληροφορίες εντός του πούλμαν).

Στο χιονοδρομικό θα παραμείνουμε για περίπου 2 ώρες και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αράχωβα.

Εκεί θα έχουμε χρόνο να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας στα δεκάδες μαγαζιά. Μην παραλείψετε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό
  • Εισιτήριο για λιφτ του χιονοδρομικού και λοιπά έξοδα για όσους κάνουν κάποια δραστηριότητα

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας στο Facebook.

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Παρνασσός

Ο Παρνασσός έχει υψόμετρο 2.457 μέτρα, με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα, και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. Στα βορειοδυτικά ενώνεται με τη Γκιόνα ενώ στα νότια συνδέεται με την Δίρφη.

Σύμφωνα με την μυθολογία, πήρε το όνομά του από τον ήρωα Παρνασσό, ο οποίος είχε χτίσει στο βουνό μια πόλη. Ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει το διεφθαρμένο ανθρώπινο γένος με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και έτσι η πόλη καταστράφηκε. Τότε οι κάτοικοι της πόλης ακολουθώντας τις κραυγές των λύκων οδηγήθηκαν ψηλότερα στο βουνό για να γλιτώσουν από τον κατακλυσμό, όπου έχτισαν μια νέα πόλη την οποία ονόμασαν Λυκώρεια, την σημερινή Αράχοβα, που σημαίνει κραυγές των λύκων.

Στα ιερά χώματα του ήταν χτισμένο το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το μαντείο των Δελφών. Μέχρι και σήμερα, οι Δελφοί , ο ομφαλός της γης, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο Παρνασσός αποτελούσε τον προμαχώνα των ελληνικών φύλων της νότιας Ελλάδας, έναντι των επιδρομέων από τον βορρά. Το βουνό έπαιξε σπουδαίο ρόλο την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αφού σε αυτό έλαβαν μέρος σπουδαίες μάχες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, κυρίως οι μάχες της Αλαμάνας και της Γραβιάς.

 

Αράχωβα

Πλατεία Λάκκα: Το απόλυτο hot spot της Αράχωβας δεν θα μπορούσε παρά να είναι η πλακόστρωτη κεντρική πλατεία της, με τα δεκάδες μαγαζιά και τον υπέροχο στολισμό.
Εγκάρσιος – Άη Γιώργης: Αξίζει τον κόπο να ανεβείτε τα 264 σκαλιά (Εγκάρσιος) που ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο, για να βρεθείτε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου θα θαυμάσετε τη υπέροχη θέα. Προς τιμήν του Άη Γιώργη γίνεται κάθε χρόνο το γνωστό Πανηγυράκι της Αράχωβας.
Το Ρολόι της Αράχωβας: Σήμα κατατεθέν της Αράχωβας αποτελεί ο απόκρημνος βράχος με το ρολόι, που χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα. Ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε χρησίμευε ως φυσικό ψυγείο για τη φύλαξη τυριών.
Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας: Δίπλα στο βράχο του ρολογιού, είναι ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου και το παλιό Δημοτικό Σχολείο που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.
 Τα γραφικά σοκάκια: Ως ορεινό χωριό της Ρούμελης, η Αράχωβα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της. Σήμα κατατεθέν της παράδοσης αποτελούν τα πανέμορφα πλακόστρωτα καλντερίμια της, που βρίσκονται πέριξ του κεντρικού δρόμου της και θα ανταμείψουν όσους ξεγλιστρήσουν από την έντονη κίνησή του.

 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Αράχωβα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X