ΜΑΪΟΣ 2017

Κυρ14Μα07:30ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣΜονοήμερη εκδρομή μόνο με 12,50€07:30 ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:30 από το Σύνταγμα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 07:45 από την Ομόνοια μπροστά από τα hondos center και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στον Γαλατά. Εκεί όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει το ferry boat(2€ πήγαινε-έλα) ή κάποιο θαλάσσιο ταξί και να περάσει στον Πόρο ή να παραμείνει στον Γαλατά. Θα υπάρχει άφθονος χρόνος για βόλτα, καφεδάκι στην παραλία, φαγητό και για τους πιο τολμηρούς εάν θέλουν μπορούν να κάνουν και καμιά βουτιά στην θάλασσα. Νωρίς το απογευματάκι θα μαζευτούμε όλοι στο σημείο που θα ορίσουμε για να επιστρέψουμε στην Αθήνα γεμάτοι ωραίες εικόνες.

Στην τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές-κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Wifi για όλους τους επιβάτες μας

Δεν περιλαμβάνει:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό
  • Είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Εισιτήριο ferry boat για Πόρο 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να μας καλέσετε στα γραφεία μας στο 210-8611447 ή να περάσετε από τα γραφεία μας που είναι στην πλατεία Κανάρη 2,Κυψέλη.

ΓΑΛΑΤΑΣ:

Ο Γαλατάς είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη στην βορειοανατολική Πελοπόννησο με πληθυσμό 2.592 κατοίκους. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Πόρο, από τον οποίο χωρίζεται από έναν στενό πορθμό. Από τον Γαλατά εκτελούνται τακτικά δρομολόγια πλοίων για τον Πόρο[1] Ανήκει διοικητικά στην περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Τροιζηνίας, που αποτελεί την έδρα του.

Ο Γαλατάς υπήρχε σαν οικισμός από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ωστόσο άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 1920 όπου κατέβηκαν στην περιοχή πολλοί Αρκάδες, οι οποίοι πουλούσαν γάλα στους ντόπιους, εξού και η ονομασία του Γαλατά.

Ο οικισμός υπήρξε έδρα κοινότητας από το 1912.[2] Το 1999 με την εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστριας αποτέλεσε έδρα του δήμου Τροιζήνος, ενώ από το 2011 αποτελεί την έδρα του νέου διευρυμένου δήμου Τροιζηνίας.

ΠΟΡΟΣ:

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία. Έχει 3.993 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 που αποτελούν ομώνυμο δήμο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος που βρίσκεται στην παραπάνω ακτή, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας αμέσως μετά τον Ναύσταθμο (Προγυμναστήριο).

Η Καλαυρία είναι το αρχαιότερο νησί που ανεδύθη μετά τον κατακλυσμό, είναι ιζηματογενής και κυριαρχείται από ασβεστολιθικά και σχιστολιθικά πετρώματα. Η Σφαιρία είναι ηφαιστειογενούς προελεύσεως και ανεδύθη από έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων, η δε πόλη του Πόρου είναι κτισμένη ακριβώς επάνω σε έναν μικρό θολωτό κρατήρα.

Το ιστορικό ρολόϊ, δωρεά του έμπορου και βουλευτή Ιωάννη Παπαδόπουλου[1], υψηλά στο λόφο της Σφαιρίας, στο κέντρο του Πόρου, αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Στο νοτιοανατολικό μέρος της Καλαυρίας, βρίσκεται η ιστορική Μονή Καλαυρίας, ή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου, που κτίσθηκε το 1713.

Μετά την επανάσταση του 1821, στον Πόρο δημιουργήθηκε ο πρώτος Ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού. Στις εγκαταστάσεις αυτές σήμερα φιλοξενείται το Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού (Προγυμναστήριο). Στον Ναύσταθμο του Πόρου παροπλίστηκε, για αρκετά έτη, το εύδρομο “Γεώργιος Αβέρωφ”, πριν μεταφερθεί στον όρμο του Φαλήρου.

Ο Πόρος φιλοξένησε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως π.χ. η ταινία με τον μεγάλο Έλληνα κωμικό Θανάση Βέγγο «Τύφλα να’ χει ο Μάρλον Μπράντο», τμήμα της ταινίας “Η Αλίκη στο Ναυτικό” κ.α.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

07:30 από το Σύνταγμα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη
07:45 στην πλατεία Ομόνοιας μπροστά από τα hondos center

X