Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Κυρ15Δεκ08:00Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ - ΤΡΙΠΟΛΗΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 15/12/2019 μόνο με 18€.08:00 Παναγία Μαλεβής

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 15/12/2019 μόνο με 18€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν, παιδιά 5-10 ετών 9€

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας μπροστά από τα Hondos Center.

Με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στον πρώτο προορισμό μας το Μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής. Η Μονή βρίσκεται στον Πάρνωνα και έχει πάρει και το όνομά της από την ομώνυμη κορυφή του. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι η πιο φημισμένη μονή της Κυνουρίας.

Μετά θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο προορισμό μας τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Το γραφικό χωριό είναι κατάφυτο από έλατα, καρυδιές και άλλα δέντρα και έχει πολλά νερά και αρκετές βρύσες.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, τη θολωτή κρήνη του 1769 αλλά και τον Πύργο του Αγά ή Τρικαλίτη που σήμερα είναι διατηρητέο μνημείο. Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε πολλές ταβέρνες όπου μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας.

Αναχωρούμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Τρίπολη για καφέ.

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447

 

 Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

 Ι.Μ. Παναγίας Μαλεβής

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβή, είναι ένα από τα πιο φημισμένα Μοναστήρια της Αρκαδίας αλλά και όλης της Ελλάδος. Είναι κτισμένη στις πλαγιές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 920 μ. Το όρος Πάρνωνας ονομάστηκε “Δεύτερο Άγιο Όρος” ή “Άγιον Όρος της Νοτίου Ελλάδος” λόγω του ότι σε αυτό μετοίκισαν επί Κωνσταντίνου Πωγωνάτου (668 – 685), εκχριστιανισθέντες κάτοικοι από τον Άθω αλλά και γιατί κανένα άλλο ελληνικό βουνό δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλη συγκέντρωση Μοναστηριών.

Στη μάχη που έγινε μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων το 1876, η Μονή καταστράφηκε. Το 1949, το Μοναστήρι  μετατράπηκε από ανδρικό σε γυναικείο με τρεις μοναχές οι οποίες εστάλησαν από την Ιερά Μονή της Επάνω Χρέπας. Κατά την Κατοχή την χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί την βομβάρδισαν από αέρος. Λίγα χρόνια αργότερα καταστράφηκε από σεισμό και ξεκίνησαν οι επισκευές.

Στη Μονή φυλάσσεται η εικόνα, μια από τις εβδομήντα που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

 

Άγιος Πέτρος Κυνουρίας

Ο Άγιος Πέτρος είναι ένα από τα πρώτα ορεινά χωριά της Ελλάδας που απέκτησαν ξενοδοχείο. Ήδη από τη δεκαετία του ’60 τα πούλμαν γνώριζαν το δρόμο για το κεφαλοχώρι της Κυνουρίας, που καθιερώθηκε ως ο δημοφιλέστερος σταθμός πριν ή μετά την επίσκεψη στην περίφημη μονή της Παναγίας της Μαλεβής. Μέσα στο χωριό, κάντε μια βόλτα από τον πύργο του Τρικαλίτη, ένα πυργόσπιτο του 18ου αιώνα που στέγαζε άλλοτε το σχολαρχείο και σήμερα αποτελεί διατηρητέο μνημείο, και ανηφορίστε στην επάνω γειτονιά, που συγκεντρώνει τα ομορφότερα σπίτια του χωριού. Από τα παλιά αρχοντικά, χτισμένα με πέτρα Πάρνωνα, ξεχωρίζουν αυτά του Κοΐνη, της Φρύγαινας, του Κασουρή, του Κοντάκη, του Παπανικολάου, του Μούσχουρου. Γύρω από τη ζωντανή πλατεία θα βρείτε αρκετές ταβέρνες, μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και ξενώνες.

 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ι.Μ. Παναγίας Μαλεβής – Άγιος Πέτρος Κυνουρίας – Tρίπολη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X