ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Κυρ08Νοε08:00ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 8/11/2020 με 19€08:00 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 19€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν, παιδιά 6-12 ετών 13€

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εκδρομές μας τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.
  • 65% πληρότητα στα λεωφορεία μας
  • Μάσκες σε όλο το ταξίδι
  • Αντισηπτικό στις εισόδους
  • Ανοιχτές καταπακτές για να αερίζεται το λεωφορείο

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15, από την πλατεία Ομονοίας μπροστά στα Hondos Center.

Αναχωρούμε για τα Καλάβρυτα, με πρώτο σταθμό το Μέγα Σπήλαιο. Στη Μονή θα δείτε κειμήλια όπως την εικόνα  Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, αλλά και τη σπηλιά μέσα στην οποία βρέθηκε η εικόνα.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίας Λαύρας, μία από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου.  Η Μονή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και για αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πλήθος κειμηλίων εκείνης της εποχής. (Η διαδρομή είναι προαιρετική. Θα πραγματοποιηθεί στάση στα Καλάβρυτα για όσους δεν επιθυμούν να συνεχίσουν προς την Ι.Μ. Αγ. Λαύρας)

Ο τελικός προορισμός μας θα είναι τα Καλάβρυτα. Εκεί θα έχουμε χρόνο να πιούμε καφέ, να φάμε αλλά και να περπατήσουμε στο όμορφο χωριό. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο του ολοκαυτώματος με την ιστορία του χωριού αλλά και το χρονικό του Ολοκαυτώματος, το σιδηροδρομικό σταθμό του Οδοντωτού, το Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Μνημείο της Εκτέλεσης στο λόφο Καπή.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης, από τα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο του Nature with drone makis theodorou

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Τα Καλάβρυτα σίγουρα είναι ένα μέρος που θα επισκεφθείτε ξανά.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας Facebook.

 

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Μέγα Σπήλαιο

Ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων. Ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο.

Είναι κτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού.

Εξέχουσα θέση μεταξύ των ιερών κειμηλίων της Μονής κατέχει η Θαυματουργή Ιερή Εικόνα της «Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας», που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά (μία εκ των τριών που δημιούργησε και σώζονται μέχρι σήμερα). Η Μονή έχει καταστραφεί τέσσερις φορές από πυρκαγιές, το 840, το 1400, το 1640 και το 1934 πάντοτε όμως η Αγία Εικόνα σώθηκε με τρόπο θαυμαστό.

Η δράση και γενικότερα η συμβολή του Μεγάλου Σπηλαίου στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον του τουρκικού ζυγού έπαιξε σημαντικότατο ρόλο και είναι από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της Μονής.

Μεγάλης αξίας είναι και η βιβλιοθήκη της με περισσότερους από 3.000 τόμους βιβλίων. Σε ειδικό παρεκκλήσιο φυλάσσονται, λειψανοθήκες με οστά πολλών Αγίων και οι κάρες των ιδρυτών της Μονής.

 

Αγία Λαύρα Καλαβρύτων

Η Αγία Λαύρα είναι ιστορική μονή στα Καλάβρυτα μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, σύμφωνα με διαδεδομένη στην Ελλάδα εξιστόριση. Σύμφωνα με άλλες απόψεις το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί απλώς θρύλο.

Ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821 (το παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης του Ναού), η πρώτη, δηλαδή, σημαία του ελληνικού έθνους που βρίσκεται μαζί με τα όπλα των αγωνιστών του 1821.

 

Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Στο παλιό σχολείο, σε αυτό το συμβολικό κτήριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας: υπήρξε ο κατά τρόπο παραπλανητικό χώρος της συγκέντρωσής τους, του απάνθρωπου διαχωρισμού των οικογενειών, του οδυνηρού αποχωρισμού, του φρικτού εγκλεισμού των γυναικόπαιδων και του βίαιου απεγκλωβισμού τους.

Γενική Είσοδος: 3,00 €

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Καλάβρυτα, Μέγα Σπήλαιο, Αγία Λαύρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

X