ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Κυρ18Οκτ08:00ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ - Ι.Μ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟΣ Μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 18/10/2020 στη Λίμνη Δόξα και την Αρχαία Φενεό με 18€08:00 Λίμνη Δόξα, Λίμνη Δόξα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 18€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν/ παιδιά 6-10 ετών 12€

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εκδρομές μας τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.
  • 65% πληρότητα στα λεωφορεία μας
  • Μάσκες σε όλο το ταξίδι
  • Αντισηπτικό στις εισόδους
  • Ανοιχτές καταπακτές για να αερίζεται το λεωφορείο

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας μπροστά από τα Hondos Center.

Mε ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού. Εκεί μπορείτε να δείτε το κρυφό σχολειό και να δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Δόξα και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται κτισμένο σε μια λωρίδα ξηράς.

Στη συνέχεια μπορούμε να γευματίσουμε και να πιούμε τον καφέ μας σε μαγαζιά της περιοχής του Αρχαίου Φενεού.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο του NitZ Photography

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας Facebook.

 

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

Μπορείτε να δείτε τον ναό που βρίσκεται στο κέντρο του Μοναστηριού αλλά και να ανεβείτε στο “Κρυφό Σχολειό” που διατηρείται σε άψογη κατάσταση. Στο σαλόνι του Μοναστηριού οι μοναχοί θα σας κεράσουν λουκούμι ή το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο. Από τις τζαμαρίες και τις βεράντες θα έχετε θέα σε ολόκληρο το οροπέδιο του Φενεού.

Λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, μέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα. Πολύ κοντά στην λίμνη βρίσκεται το χωριό Γκούρα.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Λίμνη Δόξα – Μονή Αγίου Γεωργίου – Αρχαία Φενεός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X