ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Κυρ24Οκτ08:00ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - Ι.Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 24/10/2021 μόνο με 22€.08:00 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή:  22€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν, παιδιά 6-12 ετών 12€.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εκδρομές μας τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.
  • 85% πληρότητα στα λεωφορεία μας
  • Μάσκες σε όλο το ταξίδι
  • Αντισηπτικό στις εισόδους
  • Ανοιχτές καταπακτές για να αερίζεται το λεωφορείο
  • Στα τουριστικά λεωφορεία δεν απαιτείται κάποιο άλλο δικαιολογητικό (π.χ. self-test, πιστοποιητικό εμβολιασμού κτλ).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:45 από το Σύνταγμα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:00 από την πλατεία Ομονοίας μπροστά από τα Hondos Center.

Αμέσως μετά, αναχωρούμε για την όμορφη Ναύπακτο. Πρώτη μας στάση η Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αμέσως μετά αναχωρούμε για την πόλη της Ναυπάκτου. Θα δούμε το Κάστρο, τον Πύργο του Μπότσαρη, τη Σιδερόπορτα που ενώνει το Λιμάνι με τη συνοικία του Τζαμιού με τα πέτρινα σπίτια της, την τούρκικη βρύση πάνω στα τείχη του Κάστρου και το αρχοντικό της οικογένειας Τζαβέλα.

Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στα πλακόστρωτα δρομάκια και στο Βενετσιάνικο Λιμάνι και θα δούμε τα αγάλματα του Θερβάντες και του πυρπολητή Ανεμογιάννη.

Αν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο καφενείο ψηλά στο Κάστρο, διαφορετικά κατηφορίζετε προς το λιμάνι, για γεύμα ή μεζεδάκια στα πολλά ταβερνάκια που θα βρείτε εκεί.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο από τη “Eternal Greece Ltd”.

Το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας στο Facebook.

 

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Βόλτα στη Ναύπακτο

Στο δυτικό βραχίονα του λιμανιού υπάρχουν δύο αγάλματα ηρώων που μας θυμίζουν ναυτικά συμβάντα από τη μακρόχρονη ιστορία της μικρής αυτής πόλης.

Το πρώτο είναι του διάσημου Ισπανού λογοτέχνη Μιχαήλ Θερβάντες ο οποίος σε ηλικία 23 χρονών πήρε μέρος στη ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571 μ.Χ., όπου έχασε το ένα του χέρι.

Το δεύτερο, ψηλά στο προμαχώνα του λιμανιού, είναι του Γεωργίου Ανεμογιάννη από τους Παξούς, ο οποίος το Μάιο του 1821 σε ναυτική επιχείρηση κατά της τουρκοκρατούμενης Ναυπάκτου επιχείρησε ανεπιτυχώς την πυρπόληση τουρκικής.

Ανηφορίζοντας προς Κάστρο

Ανηφορίζοντας στα πλακόστρωτο δρομάκια βόρεια της πλατείας του Λιμανιού θα βρεθείτε μπροστά από ένα κτιριακό συγκρότημα με επιβλητική μορφή, το οποίο προκαλεί την προσοχή και το ενδιαφέρον του καθένα που το βλέπει για πρώτη φορά. Είναι ο «Πύργος Μπότσαρη». Το κτίριο αυτό, κτισμένο σε δύο φάσεις το 15ο και 16ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές για τη στέγαση των εκάστοτε ηγεμόνων της πόλης αυτής. Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, το 1829, το κτίριο αυτό ήρθε στην κατοχή του Σουλιώτη στρατηγού Νότη Μπότσαρη. Σήμερα ο πύργος ανήκει στο «Ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη», και φιλοξενείται διαρκής έκθεση αντιγράφων από πίνακες, χάρτες και σχεδιάσματα που έχουν σχέση με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Περνώντας κάτω από την καμάρα που δημιουργείται στον πύργο Μπότσαρη φθάνετε στη «Σιδερόπορτα», τη μοναδική πύλη επικοινωνίας μεταξύ της συνοικίας του Λιμανιού και της συνοικίας του Τζαμιού.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον επιβλητικά σημεία των οχυρώσεων της Ναυπάκτου. Αριστερά υπάρχει μια τούρκικη βρύση εντοιχισμένη στα τείχη. Απέναντι από τη βρύση ορθώνεται ένα προστατευτικό τείχος στηριγμένο στα κυρίως τείχη, το οποίο προστατεύει σαν ασπίδα την πύλη και ταυτόχρονα την κρατά αθέατη από την πλευρά της θάλασσας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η διακόσμηση της πύλης, όσο και ένα τμήμα της ξύλινης δίφυλλης θύρας το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα.

Αν συνεχίσετε την περιήγησή σας θα βρεθείτε στη συνοικία του Τζαμιού με τα μικρά πέτρινα σπίτια όπου μετά την απελευθέρωση εγκαταστάθηκαν Σουλιώτες αγωνιστές οι οποίοι είχαν συμβάλει και στην απελευθέρωση της πόλης. Πάνω στον προμαχώνα του δεύτερου διαζώματος του κάστρου έχει ανεγερθεί το 1914 το Ρολόι της πόλης.

Λίγο πάνω από το Ρόλοι, στην οδό Σουλίου, βρίσκεται το αρχοντικό της οικογένειας Τζαβέλα. Είναι μία από τις λίγες σωζόμενες παλιές οικίες εντός του Φρουρίου. Έχει δύο ορόφους με πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Τελευταία έγινε πλήρης ανακαίνιση του κτίσματος και φιλοξενεί την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αχραιοτήτων.

Στο πλάτωμα της συνοικίας του Τζαμιού, τη σημερινή πλατεία Γιάννη Βλαχογιάννη με το μεγάλο πλατάνι και την πέτρινη βρύση, σώζονται τα ερείπια τούρκικου τεμένους καθώς και συγκρότημα τούρκικων λουτρών σε σχετικά καλή κατάσταση.

Συνεχίζοντας τον ανηφορικό δρόμο μπορείτε είτε να φθάσετε στα ψηλότερα διαζώματα του κάστρου είτε να καθίσετε στα καφενεία που βρίσκονται στο τέλος της οικιστικής ζώνης για να απολαύσετε την ωραία θέα της πόλης, του Κορινθιακού κόλπου και των βουνών της βόρειας Πελοποννήσου.

Στην πλατεία Δήμου Φαρμάκη, στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια. Δίπλα από την πλατεία βρίσκεται ένα αξιόλογο ιδιωτικό μουσείο, το «Μουσείο κειμηλίων 1821-Φαρμάκη» με πολύτιμα εκθέματα του απελευθερωτικού αγώνα της οικογένειας Φαρμάκη.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ναύπακτος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα – Ομόνοια

X