ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Κυρ01Δεκ08:00ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΑΓΟΡΙΑΝΗ - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 1/12/2019 μόνο με 19€08:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ, Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μονοήμερη εκδρομή 1/12/2019 μόνο με 19€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν, παιδιά 5-10 ετών 10€

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα, μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας, μπροστά από τα Hondos Center.

Με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στον πρώτο προορισμό μας, το Νέο Aρχαιολογικό Mουσείο Θηβών. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό στο πλήρως ανακαινισμένο μουσείο, όπου θα μπορέσουμε να δούμε αντικείμενα από πρόσφατες ανασκαφές, αλλά και αντιπροσωπευτικά αντικείμενα των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. Από τους Νεολιθικούς χρόνους, στους Κλασικούς και από τους Ρωμαϊκούς στην Τουρκοκρατία, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών έχει πολλά να μας προσφέρει.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τη Λιβαδειά. Εδώ, θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην πόλη και να απολαύσουμε τον καφέ μας στις Πηγές Κρύας, δίπλα στον ποταμό Ερκύνα, το ρολόι, το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ και άλλα πολλά!

Μετά τη Λιβαδειά, θα περάσουμε από τη Χαιρώνεια με τον περίφημο Λέοντα, σύμβολο των πεσόντων Ιερολοχιτών της Θήβας. Φτάνουμε στην Αγόριανη ή Επτάλοφο, ένα λιθόκτιστο χωριό με έλατα και πλατάνια, όπου θα γευματίσουμε στην πλατεία του χωριού.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Αμφίκλεια.

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες
  • Ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών από πιστοποιημένο Ξεναγό
  • Είσοδος στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα τις εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας www.lifeontheroad.gr

 

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η ανάγκη για ένα σύγχρονο μουσείο, αντάξιο της μακραίωνης βοιωτικής ιστορίας, οδήγησε στη ριζική ανακατασκευή και επέκταση του παλαιού κτιρίου και στην ολοκληρωτική σχεδόν ανανέωση των εκθεμάτων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από πρόσφατες ανασκαφές. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών διαθέτει εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. Ο εκθεσιακός χώρος αναπτύσσεται σε δυο διαφορετικά επίπεδα, επιλογή που υπαγορεύτηκε από την ανάγκη διατήρησης του φυσικού ανάγλυφου στο δυτικό πρανές του λόφου της Καδμείας.Στον εξώστη φιλοξενείται η απτική και εκπαιδευτική συλλογή, με επιλεγμένες αρχαιότητες. Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες υλοποιούνται στο χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η επίσκεψη συμπληρώνεται με περιήγηση στον αύλειο χώρο όπου εκτίθενται λίθινα μνημεία και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στον μεσαιωνικό πύργο.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι προσβάσιμη από επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες ή προβλήματα όρασης και να καλύπτει τις επιθυμίες ενός πολυδιάστατου κοινού με διαφορετικές απαιτήσεις. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί διαχρονικά στη μακραίωνη ιστορία της Βοιωτίας μέσα από χαρακτηριστικά ευρήματα, ψηφιακές εφαρμογές, εποπτικό υλικό, αναπαραστάσεις αλλά και τα ίδια τα μνημεία, όπως ο πύργος και τα αρχιτεκτονήματα στα θεμέλια του κτιρίου.

Λιβαδειά

Οι Πηγές Κρύας βρίσκονται στις νότιες παρυφές της πόλης. Το ποτάμι που κυλάει στο συγκεκριμένο μέρος είναι ένα από τα δύο στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα. Πρόκειται για τον ποταμό Ερκύνα που πήρε το όνομα από την ομώνυμη νύμφη – παρεμπιπτόντως, το άλλο ποτάμι με θηλυκό όνομα είναι η Νέδα  που βρίσκεται μεταξύ Ηλείας και Μεσσηνίας. Το βουνό πάνω από τη Λιβαδειά είναι ο Ελικώνας, ενώ κοντά βρίσκεται και ο γνωστός Παρνασσός, ο οποίος φαίνεται όταν προσεγγίζει κανείς την πόλη. Σε μικρή απόσταση από τις Πηγές Κρύας βρίσκονταν στην αρχαιότητα το μαντείο Τροφωνίου, το οποίο λειτουργούσε και ως προπομπός για το μαντείο των Δελφών. Μέσα στο ποτάμι υπάρχει μία προτομή της νύμφης – ωραίο εύρημα για να αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης την ιστορία.

Αγόριανη 

Επτάλοφος όπως ονοµάζεται επισήµως στο δυτικό τµήµα του ορεινού όγκου εκπλήσσει ευχάριστα τους ανυποψίαστους επισκέπτες µε το χιονοσκέπαστο τοπίο της πνιγµένο στα έλατα! Και καθώς θα σπεύσετε στα ενδότερά της, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία του χωριού, πάρτε το πέτρινο πλακόστρωτο µονοπάτι και συναντήστε τον υπέροχο καταρράκτη της Αγόριανης που µε τα γάργαρα νερά του, που κυλούν ασταµάτητα, δίνει µια ξεχωριστή νότα στο χωριό και αποτελεί must σηµείο κατά την επίσκεψή σας.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών – Λιβαδειά – Αγόριανη – Αμφίκλεια

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X