ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Κυρ11Οκτ08:00ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ - ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 11/10/2020 στις Πηγές Κρύας, τη Μονή Οσίου Λουκά και την Αράχωβα με 18€08:00 ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ-ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ -ΑΡΑΧΩΒΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 18€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν/ παιδιά 6-10 ετών 12€

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εκδρομές μας τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.
  • 65% πληρότητα στα λεωφορεία μας
  • Μάσκες σε όλο το ταξίδι
  • Αντισηπτικό στις εισόδους
  • Ανοιχτές καταπακτές για να αερίζεται το λεωφορείο

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας, μπροστά στα Hondos Center.

Η πρώτη μας στάση για καφέ θα είναι στους Καταρράκτες Κρύας, στη Λιβαδειά. Από το κέντρο της πόλης θα περπατήσουμε περίπου 500 μέτρα προς τις πηγές της Κρύας, μία πανέμορφη περιοχή όπου τρεχούμενα νερά, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, νερόμυλοι και μικροί καταρράκτες συνθέτουν ένα τοπίο σαν από παραμύθι! Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ δίπλα στους καταρράκτες.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά,  ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της βυζαντινής τέχνης κυρίως λόγω των ψηφιδωτών της, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, όπου θα έχουμε στην διάθεση μας αρκετή ώρα για να απολαύσουμε το φαγητό και τον καφέ μας, αλλά και να κάνουμε βόλτες στα όμορφα σοκάκια.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο του Marios Barbas

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας Facebook.

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Αράχωβα

Πλατεία Λάκκα: Το απόλυτο hot spot της Αράχωβας δεν θα μπορούσε παρά να είναι η πλακόστρωτη κεντρική πλατεία της, με τα δεκάδες μαγαζιά και τον υπέροχο στολισμό.
Εγκάρσιος – Άη Γιώργης: Αξίζει τον κόπο να ανεβείτε τα 264 σκαλιά (Εγκάρσιος) που ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο, για να βρεθείτε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου θα θαυμάσετε τη υπέροχη θέα. Προς τιμήν του Άη Γιώργη γίνεται κάθε χρόνο το γνωστό Πανηγυράκι της Αράχωβας.
Το Ρολόι της Αράχωβας: Σήμα κατατεθέν της Αράχωβας αποτελεί ο απόκρημνος βράχος με το ρολόι, που χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα. Ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε χρησίμευε ως φυσικό ψυγείο για τη φύλαξη τυριών.
Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας: Δίπλα στο βράχο του ρολογιού, είναι ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου και το παλιό Δημοτικό Σχολείο που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.
 Τα γραφικά σοκάκια: Ως ορεινό χωριό της Ρούμελης, η Αράχωβα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της. Σήμα κατατεθέν της παράδοσης αποτελούν τα πανέμορφα πλακόστρωτα καλντερίμια της, που βρίσκονται πέριξ του κεντρικού δρόμου της και θα ανταμείψουν όσους ξεγλιστρήσουν από την έντονη κίνησή του.

Μονή Οσίου Λουκά

Η Μονή Οσίου Λουκά, η Αγιά-Σοφιά της Ρούμελης είναι χτισμένη σε υψόμετρο 430 μ. στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα στο Στείρι Βοιωτίας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από κοινού με τα άλλα δύο σωζόμενα μοναστήρια της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Ελλάδα, τη Νέα Μονή και τη Μονή Δαφνίου.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ – ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X