ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Κυρ09ΦεβΜονοήμερηΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 9/2/2020 στη Μονή του Οσίου Παταπίου και στο Λουτράκι με 9€(Μονοήμερη: Κυριακή) ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 9€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν/ παιδιά από 6-10 ετών 6€

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας, μπροστά στα Hondos Center.

Θα αναχωρήσουμε για τη Μονή Οσίου Παταπίου που βρίσκεται στα Γεράνεια Όρη, ακριβώς πάνω από την πόλη του Λουτρακίου. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το σπήλαιο του Οσίου.

Αμέσως επιστρέφουμε στο Λουτράκι. Για όποιον το επιθυμεί, μπορεί να αποβιβαστεί στα Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών Loutraki Thermal Spa και να απολαύσει κάποια από τις θεραπείες. Θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας μαγιό, πετσέτα και σαγιονάρες. Οι θεραπείες με το φημισμένο ιαματικό νερό Λουτρακίου αναζωογονούν τον οργανισμό, χαλαρώνουν τους μύες, ξεκουράζουν το σώμα και γαληνεύουν το πνεύμα, αποβάλλοντας το στρες της καθημερινότητας. Το κόστος των θεραπειών ξεκινάει από 10 ευρώ.

Οι υπόλοιποι, θα έχουμε πολύ χρόνο για βόλτα στον παραθαλάσσιο περίπατο, φαγητό και καφέ στο Λουτράκι.

Προτεινόμενα μέρη το Paul’s για καφέ, το Ριγάνι για φαγητό κοντά στο Καζίνο και το Μαϊστράλι για ψαράκι.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό
  • Θεραπείες στα Λουτρά

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας Facebook.

 

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

 Λουτρά 

Το Λουτράκι, όπου βρίσκεται το ιστορικό και πλέον σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών Loutraki Thermal Spa, αποτελεί την κοιτίδα του Ελληνικού Θερμαλισμού και χαρακτηρίζεται ως η αρχαιότερη Ελληνική Λουτρόπολη. Από το 1914 ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη ως οργανωμένος προορισμός Θερμαλισμού, όμως η σύγχρονη ιστορία του Λουτρακίου και του Ιαματικού Τουρισμού αρχίζει νωρίτερα, το 1847, όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αναλύσεις των μεταλλικών υδάτων από τον καθηγητή Τζιοβάνι Μπατίστα Δελβινιώτη.

Το 1855 δημιουργούνται οι πρώτες ξύλινες λουτρικές εγκαταστάσεις με 10 λουτήρες, ενώ το 1874 αυτές αντικαταστάθηκαν από λιθόκτιστες. Το 1934 χτίστηκε το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής κλασικό κτίριο των Λουτρών Πολυτελείας, το οποίο, εκτός των άλλων, επισκεπτόταν για θεραπευτικούς σκοπούς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελ. Βενιζέλος. Το κλασικό αυτό κτίριο ανακαινίσθηκε το 2009 – 2010 και συνδέθηκε αρμονικά με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου, που ονομάζεται πλέον Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών «LOUTRAKI THERMAL SPA».

Loutraki Thermal Spa
Γεωργίου Λέκκα 24, Λουτράκι
Τηλ: 27440 62186 & 27440 22215

 

Αυτά που θα σας πρότεινα να προμηθευτείτε φεύγοντας, είναι:
– Ζυμαρικά «Βλάχα» από το παραδοσιακό παντοπωλείο στο κέντρο της πόλης (Καποδιστρίου 2), καθώς και φρέσκο φύλλο, μέλι, σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και βότανα.
– Ωραίο ψωμί με προζύμι στο φούρνο του Γιώργου Πιέτρη, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Γιάτρισσας (Καραϊσκάκη 35).
– Πάντα φρέσκα γλυκά, όλα παραγωγής τους, από το εργαστήριο γλυκών  «Delice» (Ελ. Βενιζέλου 75).
– Τα εξαιρετικά λουκούμια «Γεράνεια» (στο τέρμα της Χατζοπούλου).

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Μονή Οσίου Παταπίου – Λουτράκι και Ιαματικά Λουτρά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X