ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

Κυρ23Αυγ08:00ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ - ΝΑΥΠΛΙΟΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 23/8/2020 στο Ναύπλιο με μόνο 11€08:00 ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ

karathonas-nafplio

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή:  11€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν, παιδιά 6-12 ετών 6€.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εκδρομές μας τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.
 • 65% πληρότητα στα λεωφορεία μας
 • Μάσκες σε όλο το ταξίδι
 • Αντισηπτικό στις εισόδους
 • Ανοιχτές καταπακτές για να αερίζεται το λεωφορείο

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας μπροστά στα Hondos Center.

Με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στην παραλία του Καραθώνα. Η παραλία που βρίσκεται πίσω από το βράχο του Παλαμηδίου. Γαλάζια νερά σε μήκος 3χλμ, πλημμυρισμένα στα δέντρα με ρηχά νερά, ιδανική για ένα όμορφο Κυριακάτικο μπάνιο.

Μετά το μπάνιο μας θα πάμε για μία βόλτα στο Ναύπλιο. Μία από τις ομορφότερες πόλεις όχι μόνο της Αργολίδας και από τους αγαπημένους προορισμούς για Σαββατοκύριακο για το μοναδικό τοπίο αλλά και για τα μέρη που μπορούμε να επισκεφθούμε.

Αναφέρουμε ενδεικτικά δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε:

 • Ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια για το Κάστρο του Παλαμηδιού που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη. Στην κορυφή θα δείτε το εκκλησάκια του Αγίου Ανδρέα αλλά και την υπέροχη θέα στη θάλασσα και του αργολικού κάμπου. Στο εσωτερικό του Κάστρου θα δείτε και το κελί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 • Υπέροχη θέα προς την πόλη αλλά και το Μπούρτζι θα έχετε και από το Kάστρου των Tόρων στον λαιμό της χερσονήσου της Ακροναυπλίας αν αντέχετε την ανηφόρα.
 • Κατηφορίστε προς την παραλία και δείτε το Ενετικό φρούριο Μπούρτζι χτισμένο στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Παλαιότερα, επί Ενετών, ενωνόταν με την Ακροναυπλία με μια τεράστια αλυσίδα που έφραζε την είσοδο του λιμανιού προσφέροντας προστασία στην πόλη από τα εχθρικά πλοία.
 • Αξίζει να κάνετε μία ρομαντική βόλτα στο «Γύρο της Αρβανιτιάς», τον όμορφο αυτόν περιφερειακό πεζόδρομο γύρω από την Ακροναυπλία.
 • Κάντε βόλτες στα γραφικά δρομάκια του Ναυπλίου. Σε κάθε γωνιά θα βρείτε ένα όμορφο σημείο για φωτογραφία ή ένα μαγαζάκι για να ψωνίσετε.
 • Απολαύστε τον καφέ σας ή το φαγητό ένα γλυκό στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί μπορεί κανείς να δει σημαντικά ιστορικά κτίρια, όπως την ενετική Αποθήκη του Στόλου, όπου στεγάζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, πρώην τζαμί του Αγά-πασά, και τέλος το άλλοτε Αλληλοδιδακτικό σχολείο, γνωστό στα νεότερα χρόνια ως «Τριανόν». Στην Πλατεία Συντάγματος βρίσκονταν άλλοτε τα σπίτια σπουδαίων αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, όπως του Νικηταρά και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 • Εκκλησίες: Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, Ναός Αγίου Σπυρίδωνα εδώ που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, Ναός Αγίου Νικολάου
 • Μουσεία: Πολεμικό Μουσείο, η πρώτη Σχολή Ευελπίδων της Ελλάδας ή αλλιώς το «Κεντρικόν Πολεμικόν Σχολείον». Ιδρυτής της υπήρξε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας. Το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα από τα σπουδαιότερα βενετσιάνικα κτίσματα της πόλης και σηματοδοτεί το πέρας του «Μεγάλου Δρόμου». Το βραβευμένο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ΠΛΙ.
 • Αγοράστε αναμνηστικά όπως κομπολόγια και τοπικά προϊόντα από τα εκατοντάδες μαγαζιά στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Στο Ναύπλιο είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψετε ξανά και ξανά!

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
 • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ατομικά έξοδα, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447

 

Ενδεικτικές Δραστηριότητες και οι τιμές τους

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3

Κάστρο Παλαμηδίου

Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4

Πολεμικό Μουσείο

Ολόκληρο: €3 Μειωμένο εισιτήριο: €1,5

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου»

Ολόκληρο: €5

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Καραθώνας και Ναύπλιο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X