ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Κυρ01ΜαρΜονοήμερηΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΜονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 1/3/2020 στην Πάτρα και το μοναδικό της Καρναβάλι με 16€(Μονοήμερη: Κυριακή) ΠΑΤΡΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 16€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν / παιδιά 6-10 ετών 10€

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:45 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 09:00 από την πλατεία Ομονοίας, μπροστά στα Hondos Center.

Ώρα εκκίνησης καρναβαλιού 14:00. Η αναχώρηση από την Πάτρα θα γίνει στις 22.00, μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Χιλιάδες καρναβαλιστές χρωματίζουν με το κέφι και τη ζωντάνια τους την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού. Η συμμετοχή των καρναβαλιστών κάθε χρόνο αγγίζει τα  30.000 άτομα, που ακούραστα ακολουθούν μια διαδρομή 4 περίπου χιλιομέτρων, διασχίζοντας το κεντρικό δρόμο της Πάτρας. Θα παραμείνουμε μέχρι και την τελετή κήρυξης της λήξης του φετινού καρναβαλιού από τον Δήμαρχο Πατρέων και την καύση του  βασιλιά καρνάβαλου. Μετά την λήξη των εκδηλώσεων, θα μαζευτούμε στο σημείο συνάντησης που θα ορίσει ο αρχηγός της εκδρομής και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση!!!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ: Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Το καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κ.ά. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στα μέσα  Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα. Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μώλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας. Χαρακτηριστικές αρχές του είναι ο αυθορμητισμός, ο αυτοσχεδιασμός, η πηγαία έμπνευση και ο εθελοντισμός.Στις 19 Ιανουαρίου , κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Πάτρας ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού, τα τελευταία χρόνια μια ειδική κατασκευή με τη μορφή μουσικού άρματος. Ο τελάλης αναγγέλλει με κάθε καρναβαλική επισημότητα την έναρξη του Καρναβαλιού με ένα σκωπτικό μήνυμά του και καλεί τους Πατρινούς να συγκεντρωθούν το βράδυ της ίδιας μέρας στην Τελετή Έναρξης, στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Πλατεία Γεωργίου. Εκεί κατά τη διάρκεια μιας φαντασμαγορικής γιορτής με στοιχεία έκπληξης, μιας και το περιεχόμενό της κρατιέται μυστικό ως την τελευταία στιγμή, κηρύσσεται η έναρξη του Πατρινού καρναβαλιού από τον Δήμαρχο Πατρέων από τον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας στο Facebook.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πάτρα – Καρναβάλι

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X