ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Κυρ13Σεπ08:00ΠΟΡΟΣ (ΟΔΙΚΩΣ)Μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 13/9/2020 στον Πόρο με μόνο 19€08:00 ΠΟΡΟΣ

poros_01

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή:  19€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν, παιδιά 6-12 ετών 9€.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις εκδρομές μας τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.
  • 65% πληρότητα στα λεωφορεία μας
  • Μάσκες σε όλο το ταξίδι
  • Αντισηπτικό στις εισόδους
  • Ανοιχτές καταπακτές για να αερίζεται το λεωφορείο

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας μπροστά στα Hondos Center.

Με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στον Γαλατά Τροιζηνίας από όπου θα πάρουμε το ferry boat για τον Πόρο. Η διαδρομή κρατάει μόλις λεπτά για το αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού με τη γραφική χώρα και τις όμορφες παραλίες. Ο Πόρος είναι στην πραγματικότητα δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας αμέσως μετά τον Ναύσταθμο. Η χώρα έχει χαρακτηριστεί από το 1993 παραδοσιακός οικισμός και 69 από τα νεοκλασικά της οικοδομήματα έχουν κηρυχθεί διατηρητέα κτίρια.

Η μέρα είναι δική μας και όποιος επιθυμεί μπορεί να μείνει στη χώρα. Το πούλμαν θα πάει όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο, στην παραλία του Παλιού Ρώσικου Ναύσταθμου και για όσους το επιθυμούν θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στη χώρα όπου και θα παραμείνουμε.

Εκεί μπορείτε να κάνετε βόλτα στα γραφικά στενά, να ανεβείτε μέχρι το Ιστορικό Ρολόι που δεσπόζει στην ψηλότερη κορυφή του λόφου χτίστηκε το 1927 και αποτελεί το στολίδι της πόλης, να πιείτε τον καφέ σας και να απολαύσετε το φαγητό σας στις πολλές επιλογές του νησιού.

Το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε και πάλι στο λιμάνι για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο από τη “haanity”.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες
  • Εισιτήριο ferry boat για τον Πόρο με επιστροφή

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Ρώσικος Ναύσταθμος

Τον Απρίλιο του 1770 έφτασε στην Ελλάδα μοίρα του ρωσικού στόλου με αρχηγό τον Αλέξη Ορλώφ, προκειμένου να υποκινήσει τους υπόδουλους Έλληνες σε εξέγερση κατά των Τούρκων, που την εποχή εκείνη βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Ρώσσους. Ο ρωσικός στόλος όμως ταλαιπωρήθηκε επί μήνες στο Αιγαίο σε αλλεπάλληλες επιχειρήσεις κατά του τουρκικού στόλου, στις οποίες οι Ρώσσοι έδειξαν μεγάλη νωθρότητα και αδεξιότητα.

Μετά από μια ναυμαχία με τον τουρκικό στόλο τον Οκτώβριο του 1770 στην Λήμνο, ο Ορλώφ πανικόβλητος πήρε μια φρεγάτα και έφυγε, δίνοντας διαταγή να τον ακολουθήσει όλος ο στόλος στην Ιταλία. Τότε οι Έλληνες που μετείχαν στα πληρώματα του, τον έπεισαν με χίλιες δύο παρακλήσεις να μην εγκαταλείψει τον αγώνα. Έτσι γύρισε πάλι στα Ελληνικά παράλια και έστησε το ναυαρχείο του στον Πόρο, από το οποίο διοικούσε δεκατέσσερα νησιά του Αιγαίου που είχε στην κατοχή του.

Την ιδιοκτησία των αποθηκών και των φούρνων του Ρωσσικού Ναυστάθμου διατήρησαν οι Ρώσοι με την επιτήρηση μισθοδοτούμενου φύλακα μέχρι το έτος 1900, οπότε ο πρεσβευτής της Ελλάδος στην Πετρούπολη Αλ. Τομπάζης, γνωρίζοντας την ερειπωμένη κατάσταση τους έπεισε την Ρωσσική Κυβέρνηση να παραχωρήσει την κυριότητα τους στην Ελληνική Κυβέρνηση. Τελευταίος φύλακας που πληρωνόταν από την Ρωσσική Πρεσβεία αναφέρεται ο Παναγιώτης Σαλωνίτης και μετά τον θάνατο του η γυναίκα του.

Σήμερα η παραλία του Ρωσσικού Ναυστάθμου έχει καθαρή άμμο και θάλασσα κατάλληλη για μπάνιο.

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής 

Το μοναστήρι περιτριγυρίζεται από ψηλά και ισχυρά τείχη, χωρίς ανοίγματα. Υπάρχει μόνο η κεντρική πύλη και οι πολεμίστρες. Στον ορθογώνιο περίβολο, βρίσκεται ο ναός, το καθολικό και οι οικογενειακοί τάφοι του Τομπάζη, του Ν. Αποστόλη και του Υδραίου ναυάρχου Αν. Μιαούλη. Στο ναό κυριαρχεί η απλότητα, χωρίς πολλές τοιχογραφίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολύτιμο ξυλόγλυπτο τέμπλο που κατασκευάστηκε στην Καππαδοκία της Μ. Ασίας τον 17ο αιώνα, το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι και ο επιβλητικός επισκοπικός θρόνος. Ο ναός είναι τύπου Βασιλικής με τρούλο και πυργοειδές κωδωνοστάσιο. Γενικά η κατασκευή είναι παράδειγμα νησιώτικης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες επισκεφθείτε το http://www.poros.com.gr/

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΠΟΡΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X