ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ – Ι.Μ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Κυρ20Οκτ08:00ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ - Ι.Μ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟΣΦθινοπωρινή μονοήμερη εκδρομή με μόνο 15€08:00 Λίμνη Δόξα, Λίμνη Δόξα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μονοήμερη εκδρομή 20/10/2019 μόνο με 15,00€.

Παιδιά έως 5 ετών, δωρεάν / παιδιά από 5-10 ετών 10,00€.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας μπροστά από τα Hondos Center.

Mε ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Η Στυμφαλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 και έχει μεγάλη οικολογική αξία. Θα δούμε επίσης πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Ενδιαφέροντα για τα παιδιά

Οι μικροί επισκέπτες θα δουν φυτά και ψάρια μπαίνοντας στη βάρκα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Μουσείου.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο προορισμό μας, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού. Εκεί μπορείτε να δείτε το κρυφό σχολειό και να δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Δόξα και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται κτισμένο σε μια λωρίδα ξηράς.

Στη συνέχεια μπορούμε να γευματίσουμε και να πιούμε τον καφέ μας σε μαγαζιά της περιοχής του Αρχαίου Φενεού.

Νωρίς το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο δρόμο μας.

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

-Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο

-Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
-Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

-Ατομικά έξοδα, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα τις εκδρομής.

 

Ενδεικτικές Δραστηριότητες | Τιμές

Εισιτήριο Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €1,5

 

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447 ή στη σελίδα μας www.lifeontheroad.gr

 

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Το οροπέδιο της Στυμφαλίας περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους της Ζήρειας. Αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αυτό επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Η οικολογική αξία της περιοχής, με εστίαση στην υδατική λεκάνη και τα πλούσια δάση της, επιβεβαιώνεται και από την ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας δημιουργήθηκε από το ΠΙΟΠ.

Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

Μπορείτε να δείτε τον ναό που βρίσκεται στο κέντρο του Μοναστηριού αλλά και να ανεβείτε στο ¨Κρυφό Σχολειό¨ που διατηρείται σε άψογη κατάσταση. Στο σαλόνι του Μοναστηριού οι μοναχοί θα σας κεράσουν λουκούμι ή το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο. Από τις τζαμαρίες και τις βεράντες θα έχετε θέα σε ολόκληρο το οροπέδιο του Φενεού.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Στυμφαλία Μουσείο Περιβάλλοντος – Λίμνη Δόξα – Μονή Αγίου Γεωργίου – Αρχαία Φενεός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα – Ομόνοια

X