ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Δευ06Ιαν08:00ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣΜονοήμερη εκδρομή την Δευτέρα 6/1/2020 στη Χαλκίδα και στη Στενή Ευβοίας μόνο με 13€ 08:00 ΧΑΛΚΙΔΑ-ΣΤΕΝΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή: 13€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν παιδιά / 6-10 ετών 7€

Μονοήμερη εκδρομή την Δευτέρα 6/1/2020 στη Χαλκίδα

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας, μπροστά στα Hondos Center.

Θα αναχωρήσουμε για τη Χαλκίδα όπου θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Μετά θα συνεχίσουμε με προορισμό τη Στενή Ευβοίας, φημισμένη για τα τρεχούμενα νερά της, τα πλατάνια και τις καστανιές. Το ορεινό χωριό της Δίρφυς είναι ένας από τους πιο δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς!

Εκεί θα έχουμε χρόνο και για φαγητό στις πολλές ταβέρνες που φημίζονται για τα εδέσματά τους.

Αμέσως μετά θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στη Νέα Αρτάκη θα απολαύσουμε τον καφέ στα πολλά παραθαλάσσια μαγαζιά και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447

 

Λίγα λόγια για τα μέρη που θα επισκεφθούμε

Στενή Ευβοίας

Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, αρχίζουμε να αναζητάμε διαδρομές… δροσερές! Γι’ αυτό και προτείνουμε βουνίσια απόδραση και κάνουμε μια οικογενειακή μονοήμερη εκδρομή σε ένα πανέμορφο ημιορεινό χωριό της Εύβοιας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα. Εκδρομή στη Στενή Ευβοίας, λοιπόν!

Ξεκινώντας από την Αθήνα, υπολογίστε ότι θα φτάσετε σε περίπου μία ώρα στην (επίσης πανέμορφη) Χαλκίδα, μέσω της καινούργιας γέφυρας. Από εκεί, θα ακολουθήσετε τον δρόμο της Αρτάκης και στο σημείο που θα σας υποδείξει η σχετική πινακίδα (που, προσοχή, δεν καλοφαίνεται), θα στρίψετε δεξιά. Σταδιακά, το τοπίο θα αρχίσει να γίνεται ορεινό και μετά περίπου μισή ώρα (καλού) φιδίσιου, ανηφορικού δρόμου θα φτάσετε στη γραφική Στενή, φημισμένη για τα τρεχούμενα νερά της, τα πλατάνια, τις καστανιές και το φαγητό της.

Η Στενή, λοιπόν, είναι ένας από τους διασημότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, αλλά έχει ξεχωριστή χάρη και απροσδόκητη ομορφιά τόσο την άνοιξη, που την επισκεφθήκαμε εμείς, όσο και το καλοκαίρι, καθώς μπορείτε να χαρείτε τη φύση και το πράσινο, χωρίς περιορισμούς από τα χιόνια, που σχεδόν πάντοτε πιάνει, και το κρύο. Πρόκειται για ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας, χτισμένο σε υψόμετρο 450 στις παρυφές της Δίρφυος, του ψηλότερου βουνού του νησιού, και απέχει 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.

 

Χαλκίδα

Καθώς πλησιάζετε τη Χαλκίδα, η καλωδιωτή κρεμαστή γέφυρα σας επιφυλάσσει την πιο εντυπωσιακή υποδοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά: την Εύβοια. Λίγο πιο πέρα όμως, στην παλιά γέφυρα, κρύβεται η πραγματική μαγεία: τα «τρελά νερά» του Ευβοϊκού κόλπου, πραγματικό αξιοθέατο. Αναδεύονται, φουσκώνουν και αλλάζουν κατεύθυνση κάθε λίγες ώρες. Ένα μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως. Το θαλάσσιο ρεύμα ανανεώνεται συνεχώς, σαν το ρεύμα των ανθρώπων που περνά καθημερινά από τη Χαλκίδα, την πολυαγαπημένη των Αθηναίων. Φιλόξενη και ζωντανή, σας προσκαλεί σε μια χαλαρή παραλιακή βόλτα στα στέκια για φρέσκο ψάρι, τα καφέ και τα μπαρ. Για μια «απόδραση» από το στρες, για μια εκδρομή ακόμα και μονοήμερη, η Χαλκίδα σας περιμένει στο τέλος της γέφυρας, στη χαλαρή πλευρά της ζωής.

Η μυστηριώδης παλίρροια με τα «τρελά» νερά
Με το πέρασμά σας στην Εύβοια, κάτω από την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας θα δείτε κάτι που μόνο εδώ συμβαίνει: κάθε έξι ώρες τα νερά φουσκώνουν, αναδεύονται και το ρεύμα αλλάζει κατεύθυνση. Το «τρελό» αυτό παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο οφείλεται στην έλξη που ασκεί η Σελήνη, αλλά και στη διαφορά στάθμης μεταξύ νότιου και βόρειου Ευβοϊκού. Δίπλα, η νέα γέφυρα -από το 1993- αποτελεί φαινόμενο τεχνολογίας: μια κρεμαστή – καλωδιωτή γέφυρα μήκους 694,5μ., από τα οποία τα 215 αιωρούνται σε ύψος 35,5 μέτρων. Όσο επιβλητική και αν είναι, η παλιά γέφυρα ακόμη διατηρεί την αίγλη της, καθώς είναι το σήμα κατατεθέν της Χαλκίδας, ένα κομβικό σημείο που οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά της κοινωνικής της ζωής.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Θεοφάνεια στη Χαλκίδα – Στενή Ευβοίας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X