XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Κυρ29Δεκ08:00XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΜονοήμερη εκδρομή στις 08/12/2019 μόνο με 9€!08:00 ΝΑΥΠΛΙΟ

Nafplio Bourtzi

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μονοήμερη εκδρομή 29/12/2019 μόνο με 9€

Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν, παιδιά 6-10 ετών 6€

Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και στις 08:15 από την πλατεία Ομονοίας, μπροστά στα Hondos Center.

Με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στο Ναύπλιο, μία από τις ομορφότερες πόλεις όχι μόνο της Αργολίδας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και από τους αγαπημένους προορισμούς για το μοναδικό τοπίο αλλά και για τα μέρη που μπορούμε να επισκεφθούμε ειδικά αυτές τις μέρες. Το στολισμένο Ναύπλιο μας υποδέχεται για να κάνουμε βόλτα και να συναντήσουμε τη Δημοτική Φιλαρμονική που σήμερα θα παίζει στους δρόμους της πόλης. Επισκεφθείτε το Πάρκο του ΟΣΕ που αυτές τις μέρες μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικο Πάρκο με το εργαστήριο του Άι Βασίλη και την Πλατεία των Τριών Ναυάρχων όπου γίνεται γιορτινό μπαζάρ.

Για όποιον το επιθυμεί, το λεωφορείο θα ανέβει στο Παλαμίδι και θα επιστρέψει και πάλι στο Ναύπλιο.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

 • Ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια για το Κάστρο του Παλαμηδιού που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη. Στην κορυφή θα δείτε το εκκλησάκια του Αγίου Ανδρέα αλλά και την υπέροχη θέα στη θάλασσα και του αργολικού κάμπου. Στο εσωτερικό του Κάστρου θα δείτε και το κελί του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 • Υπέροχη θέα προς την πόλη αλλά και το Μπούρτζι θα έχετε και από το Kάστρου των Tόρων στον λαιμό της χερσονήσου της Ακροναυπλίας αν αντέχετε την ανηφόρα.
 • Κατηφορίστε προς την παραλία και δείτε το Ενετικό φρούριο Μπούρτζι χτισμένο στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Παλαιότερα, επί Ενετών, ενωνόταν με την Ακροναυπλία με μια τεράστια αλυσίδα που έφραζε την είσοδο του λιμανιού προσφέροντας προστασία στην πόλη από τα εχθρικά πλοία.
 • Αξίζει να κάνετε μία ρομαντική βόλτα στο «Γύρο της Αρβανιτιάς», τον όμορφο αυτόν περιφερειακό πεζόδρομο γύρω από την Ακροναυπλία.
 • Κάντε βόλτες στα γραφικά δρομάκια του Ναυπλίου. Σε κάθε γωνιά θα βρείτε ένα όμορφο σημείο για φωτογραφία ή ένα μαγαζάκι για να ψωνίσετε.
 • Απολαύστε τον καφέ σας ή το φαγητό ένα γλυκό στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί μπορεί κανείς να δει σημαντικά ιστορικά κτίρια, όπως την ενετική Αποθήκη του Στόλου, όπου στεγάζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, πρώην τζαμί του Αγά-πασά, και τέλος το άλλοτε Αλληλοδιδακτικό σχολείο, γνωστό στα νεότερα χρόνια ως «Τριανόν». Στην Πλατεία Συντάγματος βρίσκονταν άλλοτε τα σπίτια σπουδαίων αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, όπως του Νικηταρά και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 • Εκκλησίες: Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, Ναός Αγίου Σπυρίδωνα εδώ που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, Ναός Αγίου Νικολάου
 • Μουσεία: Πολεμικό Μουσείο, η πρώτη Σχολή Ευελπίδων της Ελλάδας ή αλλιώς το «Κεντρικόν Πολεμικόν Σχολείον». Ιδρυτής της υπήρξε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας. Το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα από τα σπουδαιότερα βενετσιάνικα κτίσματα της πόλης και σηματοδοτεί το πέρας του «Μεγάλου Δρόμου». Το βραβευμένο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ΠΛΙ.
 • Για όσους έχουν όρεξη για λίγο περπάτημα μέσα σε 25′-30′ μπορείτε να επισκεφθείτε το “Φουγάρο” ένα πολιτιστικό πάρκο με εκθέσεις, κήπο για κάνετε βόλτα αλλά και καφέ.
 • Αγοράστε αναμνηστικά όπως κομπολόγια και τοπικά προϊόντα από τα εκατοντάδες μαγαζιά στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Στο Ναύπλιο είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψετε ξανά και ξανά!

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
 • Δωρεάν WIFI στο πούλμαν για όλους τους επιβάτες

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ατομικά έξοδα, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Την είσοδο στο Παλαμίδι (4€ το άτομο)

 

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της εκδρομής.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.8611223 ή στο 210.8611447

 

Ενδεικτικές Δραστηριότητες και οι τιμές τους

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3

 

Κάστρο Παλαμηδίου

Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4

 

Πολεμικό Μουσείο

Ολόκληρο: €3 Μειωμένο εισιτήριο: €1,5

 

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου»

Ολόκληρο: €5

 

 

 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ναύπλιο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Μονοήμερη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σύνταγμα (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) – Ομόνοια (Hondos Center)

X